Dalby gymnastikförening erbjuder gymnastik

– från 4 år och uppåt

Vill ni veta mer om våra olika grupper eller har frågor om vad vi erbjuder, skriv ett mejl till kansliet@dalbygf.se.

Bamsegymnastik 4-5 år (lekande gymnastik)

Tränar ett 45-minuterspass i veckan i Hagalundsskolans gymnastikhall i Dalby.

Barnen lär sig motoriska grunder såsom att klättra, hoppa och balansera. De leker och gör redskapsbanor.

Barnen får lära sig gymnastikens grunder på ett lättsamt och roligt sätt som även stimulerar den sociala utvecklingen.

Truppgymnastik Gröna grupper – 6 år och uppåt

(lärande gymnastik)

Gymnasterna tränar ett pass i veckan i Nyvångshallen eller Hagalundshallen i Dalby.

I de gröna grupperna lär man sig grunderna inom gymnastiken. Fina kullerbyttor, bra handstående och hjulningar samt bra inhopp och armdrag på trampetten, som leder till ljushopp, X-hopp och man börjar prova på volter.

De gröna grupperna tävlar inte.

Gymnaster i de gröna grupperna erbjuds att delta i ett dagläger på Lingvallen till självkostnadspris tillsammans med andra truppgrupper i föreningen.

Truppgymnastik Blå Grupper

(träna på att träna)

Gymnasterna tränar två pass i veckan i Nyvångshallen och/eller Hagalundshallen i Dalby. Under terminen får de även prova på träning i grophallen Fågelhallen på Fågelskolan i Lund om möjligheten finns.

I de blå grupperna finslipar man grunderna och börjar träna på rondater, handvolter, flickisar, volter, överslag och får ett helt friståendeprogram.

Ett blått lag kan tävla på grundläggande tävlingar (hjulningar, kullerbyttor, x-hopp, ljushopp, volt), men deltagandet är frivilligt. Ambitionen med tävlingarna är att lära sig tävla och få rutin.

Gymnaster i de blå grupperna erbjuds att delta i ett helgläger på Lingvallen (lördag morgon till söndag eftermiddag) till självkostnadspris tillsammans med andra truppgrupper i föreningen.

Vi jobbar aktivt med att få en bra sammanhållning i gruppen, både på och utanför träningarna. Detta gör vi genom roliga aktiviteter, uppvisningar, tävlingar och gruppmys utanför gymnastikens timmar.

Truppgymnastik Röda Grupper

(Tränar och tävlar)

Gymnasterna tränar tre pass i veckan i Nyvångshallen i Dalby samt även i grophallen Fågelhallen på Fågelskolan i Lund.

I de röda grupperna är tävling en naturlig del i gympaåret och samtliga gymnaster förväntas tävla. Man börjar sätta ihop sina varv (t ex rondat-flickis, handvolt-frivolt, öppningar).

Gymnaster i de röda grupperna erbjuds att delta i ett helgläger på Lingvallen (fredag eftermiddag till söndag eftermiddag) till självkostnadspris tillsammans med andra truppgrupper i föreningen.

Vi jobbar aktivt med att få en bra sammanhållning i gruppen, både på och utanför träningarna. Bland annat försöker vi arrangera ett eget läger till självkostnadspris.

Truppgymnastik Lila Grupper

(Tränar för att tävla)

Gymnasterna tränar tre till fyra pass i veckan i Nyvångshallen i Dalby och grophallen Fågelhallen på Fågelskolan i Lund.

I de lila grupperna tränar vi för att tävla och att för att eventuellt vinna. Här är nivån på gymnastiken högre och vi tävlar i nationella tävlingar så som Riksmästerskapen.

Gymnaster i de lila grupperna deltar i ett helgläger på Lingvallen (fredag eftermiddag till söndag eftermiddag) till självkostnadspris tillsammans med andra truppgrupper i föreningen.

Vi jobbar aktivt med att få en bra sammanhållning i gruppen, både på och utanför träningarna. Bland annat arrangera vi eget läger till självkostnadspris.

Sedan några år tillbaka finns det inget aktivt lila lag i Dalby GF.

Byte mellan grupper vid en ny termin:

Inför en ny termin ser vi över samtliga våra grupper. I de grupper där det finns lediga platser fyller vi på, oftast genom att vi flytta barn från en grupp till en annan. Denna flytt av gymnaster skapar lediga platser i nybörjargrupper som vi kan erbjuda barn som står i kö till vår verksamhet.

Vid flytt av gymnaster mellan grupper så gör tränarna en bedömning av vilka gymnaster som ska flyttas. Här tas hänsyn till huruvida barnen är redo nivåmässigt men i den mån det är möjligt tar vi även hänsyn till kompisar. Då vi inte kan boka mer halltid från kommunen (vi är många föreningar som delar på hallarna) och det för tillfället råder tränarbrist, så planeras verksamheten på bästa sätt med de hallar och tränare vi har tillgång till för att kunna erbjuda gymnastik till så många barn som möjligt.

Har ni som föräldrar/gymnaster frågor eller funderingar kring detta så är ni varmt välkomna att prata antingen direkt med tränarna eller kontakta någon av oss i styrelsen!