Dalby gymnastikförening erbjuder gymnastik

– från 4 år och uppåt

Vill ni veta mer om våra olika grupper eller har frågor om vad vi erbjuder, skriv ett mejl till kansliet@dalbygf.se.

Barngymnastik 4-5 år (lekande gymnastik)

Tränar ett 45-minuterspass i veckan i Hagalundsskolans gymnastikhall i Dalby.

Barnen lär sig motoriska grunder såsom att klättra, hoppa och balansera. De leker och gör redskapsbanor.

Barnen får lära sig gymnastikens grunder på ett lättsamt och roligt sätt som även stimulerar den sociala utvecklingen.

Truppgymnastik 6 – 12 år

Truppgymnastiken upp till 12 års ålder är indelad i åldersgrupper. Träningstid samt antal träningar i veckan ökar i takt med att man blir äldre. I truppgymnastiken tränar vi på gymnastikens grunder så som handstående, kullerbyttor och hjulningar för att sedan i takt med gymnasterna utvecklas och träna på fler gymnastiska övningar som efterhand sätts ihop till olika serier. Truppgymnastiken är indelad i tre grenar: Trampett, Tumbling och Fristående.

Mer information om truppgymnastik hittar du på Svenska Gymnastikföreningens hemsida.

På ett gympaår försöker vi att få till flera tillfällen för uppvisning. Detta gör vi för att ni föräldrar ska få se vad våra duktiga gymnaster håller på med på träningarna och för att ni ska få se deras utveckling. Samtidigt så får gymnasterna öva på att delta i sammanhang som kan liknas vid framtida tävlingar etc.

Vi försöker även att under året erbjuda olika typer av läger antingen i Hjördishallen eller på Lingvaleen. Beroende på grupp och ålder så kan det vara ett dagsläger, ett 2-dagarsläger eller ett helgläger.

Gruppens ledare bestämmer när det är dags att erbjuda gruppen att börja tävla. Att tävla är inget krav för gymnasterna, utan de bestämmer själv om de vill delta. I första hand tävlar vi för att ha roligt tillsammans och bli bekanta med tävlingssituationen.

Vi jobbar aktivt med att få en bra sammanhållning i gruppen, både på och utanför träningarna. Detta gör vi genom roliga aktiviteter, uppvisningar, tävlingar och lagmys utanför gymnastikens timmar.

Gymnasterna tränar i Nyvångshallen och Hagalundshallen i Dalby. Ibland eller regelbundet erbjuds träning i Hjördishallen i Lund.

Truppgymnastik – Nivåbaserade grupper

Från 12 år delas gymnasterna in i grupper baserade på nivå och ambition; Trupperna Gul Yngre, Gul Äldre, Röd eller Lila. Gymnasterna delas in efter nivå som speglar tävlingsnivån som gruppen ställer upp i, men gymnastens egen ambition påverkar också indelningen – man ska kunna fortsätta träna gymnastik utan att ha ambitionen eller lusten att hålla på med tävlingar.

Mer information om truppgymnastik hittar du på Svenska Gymnastikföreningens hemsida.

Vi jobbar aktivt med att få en bra sammanhållning i våra trupper, både på och utanför träningarna. Detta gör vi genom roliga aktiviteter, läger, uppvisningar, tävlingar och lagmys utanför gymnastikens timmar.

Trupp Gul (Nivå 7)

Trupp Gul är den första nivån vi har för gymnaster över 12 år. Även nybörjare är välkomna till våra gula trupper och kan anmäla sig via bokning när terminens lediga platser släpps. Truppen delas in i en trupp för äldre gymnaster och en trupp för yngre gymnaster.

Tävling på Nivå 7 erbjuds till alla gymnaster som vill, men deltagandet i tävling är frivilligt.

Gymnasterna tränar två gånger i veckan i Nyvångshallen i Dalby. När möjlighet ges erbjuder vi även träning i Hjördishallen i Lund.

Trupp Rosa (Nivå 6)

Trupp Rosa tränar och tävlar på nivå 6. Tävling är en naturlig del av gympaåret och samtliga gymnasterna uppmuntras till att tävla. I Rosa tränar och tävlar vi främst för att ha roligt tillsammans, men även för att nå fina resultat på tävlingarna vi ställer upp i.

Gymnasterna tränar två gånger i veckan i Nyvångshallen i Dalby samt i Hjördishallen i Lund.

Trupp Röd (Nivå 5)

Trupp Röd tränar och tävlar på nivå 5. Tävling en naturlig del av gympaåret och samtliga gymnaster förväntas tävla. Vi tränar och tävlar främst för att ha roligt tillsammans, men även för att nå fina resultat på tävlingarna vi ställer upp i. I trupp Röd tävlar vi både regionalt och på riksnivå.

Gymnasterna tränar tre gånger i veckan, två redskapsträningar samt en friståendeträning, i Hjördishallen i Lund och i Nyvångshallen i Dalby.

Trupp Lila (Nivå 3)

Trupp Lila tränar och tävlar på nivå 3. Tävling är en naturlig del av gympaåret och samtliga gymnaster förväntas tävla. I Trupp Lila tränar vi för att ha roligt tillsammans men också för att tävla och att för att eventuellt vinna. Vi tävlar både regionalt och på riksnivå.

Gymnasterna tränar tre gånger i veckan, två redskapsträningar samt en friståendeträning, i Hjördishallen i Lund och i Nyvångshallen i Dalby.